Sunday, December 2, 2012

maybank.cara dapatkan kembali wang anda jika mesin deposit tergendala @ INTRODUCER AKAUN SYARIKAT


Pernahkah kejadian duit yang anda sedang berurusan dengan mesin deposit Maybank tiba- tiba tertera di skrin mesin out our servis @ perkhidmatan tergendala ,sedangkan anda masih belum menerima resit sebagai bukti penghantaran wang kedalam akaun anda atau untuk orang lain .Apa yang akan anda buat untuk mendapatkan kembali wang yang telah berada di dalam mesin deposit.Tambahan pula semasa urusan deposit ini ,anda berurusan dengan mesin. Pelbagai persoalan akan timbul  dan kebimbangan sekiranya pada waktu mesin tergendala tiada pegawai atau kakitangan bank sekiranya kejadian berlaku pada waktu hari cuti umum.Sekiranya kejadian seumpama ini tidak pernah berlaku kepada anda ,tetapi ianya  mungkin akan berlaku di waktu yang lain pula. Jadi... KITA KONGSI PENGALAMAN berguna ini bersama.

PENGALAMAN MENYELESAIKAN MASALAH YANG SEDANG KITA BINCANGKAN..
Saya pernah melalui rutin mendepositkan wang ke akaun di Maybank,sebelum menggunakan online internet dalam pengurusan wang keluar masuk Maybank2u.Sebab utama saya tidak menggunakan perkhidmatan secara online kerana kurang yakin akan keselamatan pemindahan wang.Sebab lain pula di lokasi kawasan tempat tinggal saya pada waktu itu tiada jalur lebar seperti sekarang dan jika menggunakan b.band pula asyik tergendala . Jadi cara paling mudah ,menggunakan perkhidmatan  wang masuk akaun melalui mesin deposit adalah jalan paling mudah.Wang masuk pula ,dari jumlah yang kecil hingga jumlah yang besar selama menggunakan perkhidmatan mesin deposit Maybank ini.

KEJADIAN MESIN TERGENDALA
Wang tunai RM 2500 sedang dalam proses pengesahan dari mesin deposit tiba-tiba mesin tergendala .
Apa yang patut anda buat? marahkan mesin tersebut?  buat repot di balai polis?call sanak saudara?
menyesal atas apa yang telah berlaku..dan terfikir oleh anda ,adakah wang anda akan di kembalikan semula...

MARI KITA IKUTI LANGKAH INI
Sekiranya  kejadian ini berlaku pada anda  hari ini atau di masa akan datang ,tip ini mungkin berguna pada anda.
1- SILA PASTIKAN TARIKH ,MASA,JUMLAH WANG YANG ANDA TELAH MASUKKAN DI DALAM MESIN DEPOSIT.
2-LIHAT DI BAHAGIAN ATAS , CATAT NO KOD YANG TERCATAT (CDM****).
Kesemua maklumat ini perlu untuk rujukan anda .
3- HUBUNGI TALIAN MAYBANK ADUAN 0378443696 . DENGAR SETIAP PILIHAN PERHUBUNGAN . PILIH UNTUK PERKHIDMATAN KAD ATM DAN ANDA AKAN DI BAWA KE PERKHIDMATAN PELANGGAN.PASTIKAN KREDIT PANGGILAN ANDA MENCUKUPI SEMASA ADUAN DI BUAT KERANA PIHAK PERKHIDMATAN AKAN MEREKOD  IDENTITI ANDA SERTA ADUAN ANDA.INI PERLUKAN MASA YANG PANJANG.
4-SEKIRANYA ADUAN INI TELAH ANDA BUAT MELALUI PANGGILAN ,ANDA DI NASIHATKAN TIDAK MEMBUAT ADUAN DI CAWANGAN.KERANA PROSES KEMASUKAN WANG INI BOLEH MEMAKAN MASA 2 MINGGU SELEPAS LAPORAN DI BUAT.

ELAKKAN DARI MEMBUAT BANYAK ADUAN
Ini kerana jika terdapat dua aduan berkenaan laporan anda ,proses untuk anda mendapat wang anda akan menjadi rumit dan proses pemulangan dari pihak bank akan menjadi lambat.Anda akan menerima kembali wang anda dalam tempoh 3 hari waktu bekerja .
Jadi pilihan atas diri anda.

Selamat Mencuba..


MAKLUMAN PEMBACA

INTRODUCER AKAUN SYARIKAT

Kepada anda yang telah lama menceburi bidang perniagaan tidak kira apa perniagaan yang anda ceburi ,tentu ramai yang ingin tahu cara memperkembangkan perniagaan anda. Perniagaan adalah sesuatu yang unik jika anda benar-benar mendalaminya.Sekiranya anda adalah orang baru di dalam bidang perniagaan tidak kira apa pun bentuk perniagaan pastikan perniagaan anda tidak melanggar undang-undang negara .Perniagaan anda perlulah di daftarkan dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM).Ini adalah bertujuan untuk mewujudkan kelahiran nama perniagaan anda.Pelbagai kepentingan berkenaan status perniagaan .


Kepada anda yang tercari-cari INTRODUCER  (memperkenalkan) perniagaan anda untuk membuka AKAUN SYARIKAT.Perniagaan sofian ada menawarkan introducer current akaun maybank.Kepada individu yang sedang mencari introducer bagi membuka current perniagaan jika berminat boleh membuat bayaran RM 300 untuk caj perkhidmatan . Bayaran perlu di buat melalui akaun maybank 


PERNIAGAAN SOFIAN ENTERPRISE 
Akaun Maybank 556039054995
  

Maklumat lanjut boleh hubungi 019-6380067.

No comments:

Post a Comment